Chokladfondant med nutella och dulce de leche

Roy Fares KH2024

Chokladfondant med nutella och dulce de leche

8 ingredienser

Roy Fares magiskt goda chokladfondant med nutella och dulce de leche i mitten.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 100 g dulce de leche
  • 200 g nutella
  • flingsalt

Chokladfondant

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 270 g ägg, rumsvarma (4-5 st)
  • 250 g florsocker [4 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]

Gör så här

Fyllning

  1. Spritsa ut runda bollar av nutellan på bakplåtspapper och strö över flingsalt. Stoppa in i frysen minst 30 minuter. Bollen får inte vara större i diameter än formen. Ta ut och lägg på en liten klick dulce de leche och ställ tillbaka i frysen.

Chokladfondant

  1. Smält smör i en kastrull, ta kastrullen från spisen och tillsätt den hackade chokladen och blanda ordentligt tills all choklad har smält.
  2. Knäck upp äggen i en bunke och blanda ned det smälta smöret och chokladen. Avsluta med att blanda i siktat florsocker och vetemjöl.
  3. Sätt på ugnen på 185 grader.
  4. Klä runda formar eller ringar 6 cm i diameter 4 cm höga med en remsa bakplåtspapper på sidorna och en i botten och lägg på en bricka som får plats i frysen.
  5. Fyll formen till strax under hälften och ställ i frysen, ta ut efter 20 minuter och lägg i en nutella- och dulceboll centrerat i formen och fyll på med lite mer fondantsmet, inte hela vägen upp. Mest så att det täcker bollen. Det här gör man för att fyllningen inte ska sjunka till botten när man bakar av den.
  6. Baka på 185 grader i 12-14 minuter beroende på storleken på ringen eller koppen. Låt stå några minuter, ta bort bakplåtspappret i botten, lägg fondanten på din tallrik och lyft bort ringen och ta bort bakplåtspappret.