Chokladfondant med glass och vinkokta hallon

40 m + 3-4 h
4
Chokladfondant med glass och vinkokta hallon
Foto: TV4

Chokladfondanten bara smälter i munnen och känns extra lyxig med de vinkokta hallonen och den hemgjorda vaniljglassen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 april 2016
Visa mer
40 m + 3-4 h
4

Du behöver

Hemgjord glass

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1/3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljpulver

Chokladfondant

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kakao
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker

Vinkokta hallon

  • 1 dl råsocker
  • 3 dl rött vin
  • 200 g hallon

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden i en bunke. Vispa ägg, florsocker och vaniljpulver i en annan bunke. Tillsätt grädden i äggblandningen och rör om. Kör smeten i en glassmaskin i ca 20 min.
  2. Det går också bra att frysa smeten i en burk i frysen i ca 3-4 timmar. Men rör om lite då och då de första 2 timmarna för att minska att det blir iskristaller.
  3. Chokladfondant
    Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smält smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Rör om tills chokladen smält. Sikta med en sil i kakao i chokladblandningen.
  5. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i formar. Grädda i ca 6-10 min beroende på ugn.
  6. Vinkokta hallon
    Smält sockret i en kastrull och rör om hela tiden så det inte bränns. Häll på vinet och låt koka tills sockret löst sig. Tillsätt de tinade hallonen och reducera ner tills hälften återstår.
  7. Servera tillsammans med den varma fondanten och den hemgjorda glassen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept