Råchokladkaka med salta mandlar

3 kakor à 100 g
Råchokladkaka med salta mandlar
Foto: Stefan Wettainen
Från Choklad

Chokladkaka på rå choklad med salta mandlar, gröna russin och skalade hampafrön.

28 november 2012
Visa mer
3 kakor à 100 g

Du behöver

  • 300 g råchoklad (70%)
  • 40 g salta mandlar (spanska marconamandlar)
  • 40 g gröna russin
  • 2 tsk skalade hampafrön, nibs, puffad quinoa eller puffad amarant

Rostade mandlar

  • 40 g mandel
  • 2 krm neutral olja, t ex solrosolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hacka chokladen och temperera den.
  2. Gjut i 100 g chokladformar. Strö över mandlarna tillsammans med gröna russin och hampafrön innan chokladen har stelnat. 
  3. Sätt in formarna i kylen. Låt svalna i ca 20 minuter.
  4. Knacka ut chokladen ur formarna och packa in kakorna i papper. Förvara svalt, 16–18 grader.
  5. Rostade mandlar
    Rosta mandlarna i torr stekpanna. Droppa över olja och salta. Låt mandlarna rinna av på en bit hushållspapper.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept