Lakritskrokant

30 bitar
Lakritskrokant
Foto: Stefan Wettainen
Från Choklad

Krispig krokant som smaksätts med lakrits och doppas i choklad. Recept från boken Choklad

13 september 2012
Visa mer
30 bitar

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk lakritsgranulat (rålakritspulver)
  • 5 droppar saltlakritsarom eller 1 tsk saltlakritspulver
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • 200 g mörk choklad (56–68 %) eller ljus choklad (mjölkchoklad)

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker, sirap, lakritsgranulat och lakritsarom i en tjockbottnad rostfri kastrull.
  2. Smält ihop på svag värme. Koka upp till 142 grader. Gör ett kulprov.
  3. Bred ut massan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Klipp massan i fyrkantiga bitar innan den
    stelnat.
  5. Hacka nötterna och ställ åt sidan.
  6. Hacka chokladen och temperera den.
  7. Doppa krokantbitarna i chokladen med en doppgaffel.
  8. Stryk av lakritskrokantens botten mot kanten på skålen och lägg bitarna på ett bakplåtspapper.
  9. Strö över hackade nötter innan chokladen stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept