Chokladsalami

Chokladsalami
Foto: Stefan Wettainen
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Chokladsalami

9 ingredienser

Chokladsalami med fikon, valnötter och kryddnejlikor.

Ingredienser

portioner rulle, 20–25 bitar
  • 300 g torkade fikon
  • 2 msk cognac
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g valnötter
  • 40 g sötmandel
  • 75 g dadlar utan kärnor
  • 50 g mörk choklad 70 %
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen nejlika

Gör så här

  1. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten.
  2. Strimla dem och lägg i en bunke. Häll över konjak och låt stå och dra i 30 minuter. Kör fikonen i mixern.
  3. Hacka nötter, mandlar, dadlar och choklad grovt.
  4. Lägg hacket tillsammans med kryddor i en bunke. Arbeta in fikonmassan. Forma massan till
  5. en rulle, ca 4 cm bred, och svep in den med smörpapper eller bakplåtspapper.
  6. Låt rullen ligga svalt i minst ett dygn. Skär upp i 1/2 cm tunna skivor.