Chokladsalami

1 rulle, 20–25 bitar
Chokladsalami
Foto: Stefan Wettainen
1 rulle, 20–25 bitar

Du behöver

  • 300 g torkade fikon
  • 2 msk konjak
  • 40 g pistaschnötter
  • 40 g valnötter
  • 40 g mandel
  • 75 g dadlar utan kärnor
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika

Gör så här

  1. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten.
  2. Strimla dem och lägg i en bunke. Häll över konjak och låt stå och dra i 30 minuter. Kör fikonen i mixern. 
  3. Hacka nötter, mandlar, dadlar och choklad grovt.
  4. Lägg hacket tillsammans med kryddor i en bunke. Arbeta in fikonmassan. Forma massan till
    en rulle, ca 4 cm bred, och svep in den med smörpapper eller bakplåtspapper.
  5. Låt rullen ligga svalt i minst ett dygn. Skär upp i 1/2 cm tunna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept