Chokladbollar med torkade blåbär

Chokladbollar med torkade blåbär
Foto: Stefan Wettainen
Från Choklad

Små, härliga energibollar med massor av antioxidanter som hjälper dig att fylla på energin före eller efter träningen! Recept från boken Choklad

TIPS! Man kan också rulla bollarna i kakaonibs som man mixat till strössel.

12 september 2012
Visa mer

Du behöver

  • 85 g rumstempererat smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 krm vanilla powder
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl torkade blåbär
  • 6 dl havregryn eller fiberhavregryn
  • 2 msk råkakao
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • 2 msk honung
  • 150 g råchoklad (70 %) (kan även bytas ut mot chilichoklad, 70 %)

Gör så här

  1. Blanda smör, råsocker och vaniljsocker. 
  2. Hacka blåbären grovt. 
  3. Rör ner havregryn, kakao, kaffe, blåbär och honung. Rulla till bollar.
  4. Hacka råchokladen fint och smält hälften på låg effekt i mikron.
  5. Lägg en liten klick av den smälta och avsvalnade chokladen i handflatan och rulla bollarna en i taget, först i den smälta chokladen och sedan genast i den hackade.
  6. Lägg bollarna på en bricka och sätt in i kylen.
  7. När bollarna stelnat ska de förvaras i en lufttät burk i kylen. 
  8. Det går också bra att frysa dem.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept