Cheesecake med choklad

Cheesecake med choklad
Foto: Stefan Wettainen
Från Choklad

Cheesecakens Rolls Royce! Maffig botten med krämig chokladfyllning. Recept från boken Choklad


12 september 2012
Visa mer
14 bitar
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Botten

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • Smör till formen

Fyllning

  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 300 g färskost
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt espressokaffe
  • 0,5 msk kakao

Gör så här

  1. Cheesecake med choklad
    Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet. 
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna.
  3. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
  5. Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker.
  6. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
  7. Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter.
  9. Ta ut kakan och låt svalna.
  10. Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept