Choklad- och pepparmintsglass

6 - 8
6 - 8

Du behöver

  • 2 stora eko ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 5 dl eko grädde
  • 2 dl eko mjölk
  • 125 g mörk choklad av god kvalitet
  • ca 10 droppar pepparmintsolja

Hallonkompott

  • 2 dl frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 10 blad mynta

Gör så här

  1. Preppa er glassmaskin (min fryser man in själva behållaren på) i god tid. Värm upp mjölken tillsammans med chokladen i småbitar tills chokladen smält helt. Blanda väl och låt sedan stå över natten i kylskåpet.
  2. Vispa äggen fluffiga tillsammans med hälften av sockret tills det slutar knastra. Tillsätt resten av sockret och vispa i ytterligare några minuter med elvisp eller i maskin.
  3. Tillsätt grädden och chokladmjölken under vispande. Droppa i pepparmintsoljan och smaka av. Fega inte, men överdriv inte heller. Smaken av pepparmint kommer att dämpas något när glassen är fryst.
  4. Kör smeten i er glassmaskin enligt maskinens instruktioner och låt sedan stå i frysen i några timmar innan servering.
  5. Hallonkompott
    Koka upp hallonen med strösocker. Rör runt tills det slutar knastra och vänd då ned fint skurna myntablad. Här kan man leka fritt, smaksätt med kanelstång, kanske lite vanilj eller varför inte lite trevlig likör..?
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept