Choklad- och körsbärskakor

30 m
10 kakor
Choklad- och körsbärskakor
30 m
10 kakor

Du behöver

  • 200 g mjukt smör
  • 2,5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • körsbärsarom
  • inlagda körsbär, finhackade, som dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjukt smör, socker, vetemjöl, kakao och bakpulver till en smidig deg. Smaka av med körsbärsarom.
  3. Gör en rulle av degen på ett bakplåtspapper och platta till. Pensla med ägg och grädda i ca 15 minuter.
  4. Så fort rullen kommer ut ur ugnen strö finhackad inlagda körsbär över, tryck till dem lite så de fastnar och skär sedan kakan i sneda bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept