Choklad- och kaffebiskvier

Choklad- och kaffebiskvier
Foto: TV4
Elisabeth Högberg
Elisabeth Högberg

Choklad- och kaffebiskvier

Av: Elisabeth Högberg

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

Chokladdoppade biskvier fyllda med smörkräm smaksatt med choklad och kaffe. Underbart gott.

Biskvier var en kaka som det ofta bjöds på hemma och jag minns att jag alltid tyckte dem såg så avancerade ut och att jag blev imponerad att mamma kunde göra dem så fina. /Elisabeth

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor

Botten

  • 150 g mandelmassa
  • 0,5 äggvita

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk kaffepulver

choklad

  • 200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Rör riven mandelmassa och äggvita smidigt.
  2. Klicka ut smeten till små runda kakor.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min, 180 grader. Låt sedan svalna helt.
  4. Rör smör med florsocker, ägg, vaniljsocker, kakao och kaffepulver till en jämn kräm.
  5. Bred chokladkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna och ställ kallt en stund (gärna i frysen så stelnar chokladen fortare vid dopp).
  6. Smält chokladen över vattenbad.
  7. Doppa kakorna hastigt så krämen täcks helt. Ställ kallt tills servering.