I samarbete med ViktVäktarna

Choklad- och jordnötstryffel

50 m
40 st
Choklad- och jordnötstryffel
Foto: ViktVäktarna


Oemotståndliga tryfflar som smälter i munnen samtidigt som biscottin ger krispighet. De håller upp till två veckor om de förvaras i kylen. 

SmartPoints per portion: 2

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
50 m
40 st

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g jordnötssmör
  • 100 g skorpor, gärna biscotti

Gör så här

  1. Smält 150 g choklad tillsammans med jordnötssmör i vattenbad. Låt svalna tills krämen stelnat något.
  2. Använd händerna och rulla teskedsstora klickar av smeten till 40 bollar. Lägg bollarna på en bakplåt och ställ i kylen 30 minuter.
  3. Smält under tiden resten av chokladen i en skål över kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Mixa skorpor i en matberedare så att du får fina smulor.
  5. Ta en liten mängd smält choklad i ena handflatan. Lägg en tryffel i chokladen och rulla mellan handflatorna tills tryffeln är helt täckt. Rulla därefter tryffeln i skorpsmulorna och låt stelna på bakplåten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna