Choklad- och jordnötskaka toppad med hallon

Choklad- och jordnötskaka toppad med hallon
Foto: TV4

Choklad- och jordnötskaka toppad med hallon

Av: Andreas - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

1 h

En riktigt smaskig efterrätt på jordnötskaka med smält mjölkchoklad ovanpå!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g jordnötssmör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 10 dl cornflakes
  • 400 g Marabou mjölkchoklad
  • jordnötter, till garnering
  • ca 20 hallon, till garnering

Gör så här

  1. Smält jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull tills det blivit en mjuk smet. Låt det inte koka.
  2. Krossa cornflakesen till en smulig massa och häll i den smälta jordnötsblandningen i cornflakesen. Blanda ihop till en deg och tryck ut i en fyrkantig eller en rund form, eller direkt i serveringsskålar.
  3. Smält chokladen och häll över kakan som ett lager. Strö sist över jordnötter. Låt stelna i frysen 20-30 min. Låt den vara upptinad 5-10 min innan servering. Dekorera med hallon.