Choklad- och cheesecaketårta

Choklad- och cheesecaketårta
Foto: TV4

Det här är en tårta med chokladbotten, cheesecakefyllning och läckra marsipankycklingar som dekoration. En mäktig och mättande dessert eller tårta till kaffet.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g naturell cream cheese
  • 2 ägg
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • ett par droppar karamellfärg

Till dekoration:

  • marsipankycklingar

Gör så här

  1. Chokladkaka: Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakaopulver och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten. Häll i chokladsmeten. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Vispa ihop ägg, citron, vaniljsocker och socker samt eventuell färg med cream cheese. Rör tills smeten är jämn.
  3. Ta ut formen och häll i cheesecakesmeten, grädda i ca 20 minuter i 200°, tiden är lite beroende på hur stor formen är. Allt ska ha stelnat. Smeten ska fortfarande vara lite lös, lite åt kladdkakshållet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept