I samarbete med Kung Markatta

Chocolate cream caramel bars

30 m + stelna i kyl
Kung Markatta Creamy caramel bars
Foto: Köket.se
30 m + stelna i kyl

Du behöver

  • 5 dl dadlar
  • 1,25 dl cashewsmör
  • 2,5 dl nötter, blandad mix, naturella
  • 2 dl Kokosolja
  • 3-4 msk Kakaopulver
  • 0,5 dl Sötningsmedel (kokossocker/ vaniljpulver)
  • Kokos
  • 1 banan

Gör så här

  1. Botten
    Mixa 2,5 dl nötter till ett mjöl i matberedaren. Lägg sedan i 2,5 dl dadlar och mixa tills det blir en klibbig massa. Tryck ned i botten på en kakform med avtagbara kanter och låt stelna i kylen.
  2. Caramel
    Mixa, 1,25 dl cashewsmör, 1,25 dl kokosnötsolja och 2,5 dl dadlar i mixern tills det blir en slät massa. Stryk på caramelmassan ovanpå botten och låt stelna i kylen.
  3. Chokladkräm på toppen
    Mixa 0,7 dl kokosnötsolja, 3-4 msk kakaopulver, 0,5 dl sötningsmedel och 1 banan till en slät massa. Stryk på massan ovanpå caramelmassan och toppa med kokos. In i kylen och låt stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta