Chocolate chiapudding

1 portion
Chocolate chiapudding
Foto: Charlotte Gawell
Från Nyhetsmorgon

Chokladpudding till frukost? Oh, yes! Det här receptet är ett kul sätt att variera sin chiapudding. Genom att mixa den färdiga chiapuddingen med banan blir konsistensen inte lika slemmig och smaksättningen med banan och kakao gifter sig perfekt.

Kakaonibs är ren choklad från kakaobönan som krossats i småbitar.De har en lite mild smak av kakao och kan användas i till exempel smoothies, i kaffet och i desserter. /Anja Forsnor

8 mars 2016
Visa mer
1 portion

Du behöver

Steg 1

  • 2 dl kokosmjölk
  • 2-3 msk chiafrön

Steg 2

  • 1 banan
  • 2 msk råkakaopulver

Topping

  • frystorkade jordgubbar
  • banan
  • jordnötssmör
  • kokosgrädde
  • kakaonibs
  • chiafrön

Gör så här

  1. Steg 1
    Blanda kokosmjölk och chiafrön (mängden beror på vilken konsistens du vill ha) så att fröna sväller i mjölken. Ställ i kylskåp några timmar, gärna över natten.
  2. Steg 2
    Kör chiapuddingen i mixer tillsammans med banan och råkakaopulver.
  3. Toppa med till exempel frystorkade jordgubbar, banan, jordnötssmör, kokosgrädde och kakaonibs.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept