Chimichurri med grillat kött

Chimichurri med grillat kött
Foto: TV4

Det här är en mycket vanlig sås i Argentina. Den används som både sås och marinad till allt slags kött som ska grillas eller stekas.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

Chimichurri med grillat kött

  • 4 grillskivor av lamm-, nöt- eller fläskkött
  • 1,25 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1,25 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Chimichurri med grillat kött
    Vispa samman oljan och vinägern. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen stå i minst 3 timmar i rumstemperatur, för att alla smaker ska blomma ut.
  2. Lägg köttet i en skål eller i en tjock plastpåse. Häll över 2 dl av såsen och blanda om. Låt köttet marinera i minst 3 timmar i rumstemperatur innan det grillas.
  3. Grilla köttet 2-4 minuter per sida. Pensla med marinaden ett par gånger under tillagningen. Servera det grillade köttet med resterande sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept