Chilispett med grönsaksspett

Chilispett med grönsaksspett
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chilispett med grönsaksspett

11 ingredienser

Härliga matiga ribs är jättegott både på grillen och hemma i köket, i ugnen. Koka gärna ribsen i vatten i 30 minuter, låt dem ånga av och torka, och glacera sedan med en goda starka chilimarinaden. Stek ribsen färdiga på grill eller i långpanna i ugnen. Servera med grönsaksspett och en god gräddfilsås.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg grillribs, sågade i stora bitar

Marinad:

  • 2 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk oregano
  • tabasco

Spett:

  • 8 steklökar
  • 8 körsbärstomater
  • 8 champinjoner
  • 1 grön paprika, i bitar

Gör så här

  1. Lägg köttet i plastpåsen, blanda marinaden och slå i. Lägg i kyl ett par timmar.
  2. Förväll löken hastigt och låt en rinna av. Varva grönsakerna på spetten.
  3. Grilla köttet sakta, pensla med marinaden och vänd flera gånger tills det är helt genomstekt. Vänd spetten över glöden ca 10 min.