Chilimarinerade skaldjur

Chilimarinerade skaldjur
Foto: TV4

Blanda färska, kokta skaldjur eller köp djupfryst blandning. Marinera i egen marinad eller gör en fuskmarinad. Servera skaldjuren som förrätt eller som rätt på buffébordet. Receptet kan dubbleras.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g djupfryst skaldjursblandning
  • Marinad:
  • 0,5 spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 limefrukter
  • 1 knippa färsk koriander
  • 4 msk sweet chili-sås
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka den spanska pepparn, pressa saften ur limefrukterna och finhacka koriandern. Blanda samman spansk peppar, lime, koriander, sweet chili-sås, olivolja, salt och peppar till marinaden. Pressa ner vitlöken.
  2. Lägg skaldjuren i en skål och häll över marinaden. Marinera skaldjuren i 1–2 timmar. Tips: Gör fuskvarianten. Häll på sweet chili-sås eller färdig marinad från flaska och låt skaldjuren marinera i 1–2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept