Chilikyckling

Chilikyckling
Foto: TV4

Det här är en välkryddad och het kycklingrätt efter ett recept från Moçambique. Hur stark smak du vill ha bestämmer mängden chili. En halv kyckling per person blir en lagom portion, om du väljer små kycklingar. Servera ris till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 små kycklingar
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela pepparfrukten i halvor på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka den. Skala och pressa vitlöken. Blanda chili, vitlök, ingefära, paprikapulver, salt och olja i en skål, rör så att allt blandas.
  2. Lägg kycklingarna i en ugnssäker form och pensla dem runt om med hälften av kryddblandningen. Stek kycklingarna i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Pensla en gång till under stekningen med resten av kryddblandningen.
  3. Kycklingarna är klara när de har en innertemperatur på 70-75°. Stick med en provsticka i kycklingens tjockaste del och se efter så att köttsaften som rinner ut är klar och genomskinlig. Dela kycklingarna i halvor och servera med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept