Chilikål med kokosmjölk och vildris

Chilikål med kokosmjölk och vildris
Foto: TV4

Det här är lättlagad grön mat med massor av smak, serverad med ångkokt salladslök eller purjolök samt vildrisblandning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stort spetskålhuvud
  • 1 msk smör
  • 2,5 cm färsk ingefära
  • 2 schalottenlökar
  • 2-5 milda chilifrukter; jalapeno eller morron
  • 0,5 tsk riven muskotnöt
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • salt

Till servering:

  • kokt purjo- eller salladslök
  • 4 portioner vildrisblandning

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran och skala och finhacka schalottenlöken. Dela och kärna ur chilifrukterna. Fräs ingefära, lök och chili i smör ca 1 minut under omrörning. Blanda i kålen och strö över riven muskotnöt, rör om ordentligt.
  2. Häll i kokosmjölken och buljongen. Koka upp och låt det hela sjuda i 3–5 minuter tills kålen är mjuk. Krydda med salt.
  3. Ångkoka purjolök eller salladslök och låt dem rinna av. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med kålen och kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept