Chilihamburgare

koket.se
Chilihamburgare
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Chilihamburgare

14 ingredienser

2,5 h

Tommys goda burgare med stekt högrev och chiligryta. Toppas med riven ost, crème fraiche och färsk koriander.

Här hittar du Tommys saftiga hamburgerbröd.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 150 g malen högrev, per portion
  • 400 g högrev, i grytbitar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 gul lök
  • 33 cl öl
  • 1 kruka koriander
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 50 g cheddarost
  • hamburgerbröd

Gör så här

  1. Skär ner köttet i 2 x 2 centimeter stora bitar, skiva ner chilin, strimla löken.
  2. Fräs köttet så det får färg, tillsätt chili, lök och stek lite till.
  3. Fortsätt med kryddorna och slå på ölen tillsammans med hackad vitlök. Låt koka tills köttet faller isär, minst två timmar.
  4. Forma enkelt bollar av färsen, jobba inte för mycket. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta brödet i en torr panna.
  6. Stek biffarna på hög värme utan smör, de släpper eget fett i pannan. Pressa burgarna när de steks så de inte reser sig.
  7. Rör runt i den kokta chilin.
  8. Lägg köttet på brödet, toppa med kokt chili, riven ost, crème fraiche och koriander. Servera och njut!