Chiligurkor med dill

Chiligurkor med dill
Foto: TV4

När västeråsgurkorna mognat kan det här vara ett bra sätt att ta tillvara dem. Du som inte vill ha så heta gurkor hoppar bara över chilin.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 dl salt
  • 1 l vatten

Lag:

  • 2 dl ättikssprit, 12%
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 20 vitpepparkorn
  • 12 dillkronor
  • 1 röd spansk peppar

Gör så här

  1. Dag 1: Skrubba gurkorna rena och skär i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke. Häll i saltet och vattnet och rör runt tills saltet löst sig. Ställ i kylen 24 timmar.
  2. Dag 2: Diska noga en burk av glas eller porslin som med råge rymmer de skivade gurkorna. Sila av saltlaken från gurkorna. Koka upp ättika, socker, vatten och pepparkorn. Rör om tills sockret löst sig helt. Dela chilin. Varva gurkskivorna och dillkronorna i burken, lägg i chilin och häll i den heta lagen.
  3. Låt svalna och sätt på lock. Kyl och låt stå svalt i minst tre veckor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept