Chiligryta på cajunvis

Chiligryta på cajunvis
Foto: TV4

Att laga chili kan vara en hel vetenskap – om man inte gör det på cajunvis. Då är det inte så himla noga! I med ingredienserna i grytan och drick en kall dryck medan chilin puttrar, ta fram dragspelet och dansa en two-step! När chilin är färdig är den ångande god, stark och härlig.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g grov malen nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 msk farinsocker
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk senapspulver
  • 2,5 msk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk creolekrydda
  • 1 burk röda kidneybönor
  • 3 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. skala och hacka löken fint. Fräs löken och köttet tillsammans med sockret i en stor gryta. Låt bönorna rinna av.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och därefter citronsaft, senapspulver, chilipulver, paprika och creolekrydda. Häll i bönorna sist och pressa ner vitlöken.
  3. Låt sjuda och rör om då och då. Låt grytan stå och puttra i några minst en timme. Se bara till att chilin inte bränner fast i bottnen på grytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept