Chili på fläskkarré och tomat

koket.se
Chili på fläskkarré och tomat
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Chili på fläskkarré och tomat

16 ingredienser

3-4 h

Kryddig chili på fläskkarré, kikärter och tomat. Serveras i tortillabröd med syrlig avokadoröra och koriander.

Vill du göra egna tortillabröd? Spana in vår se & gör-film för att se hur du gör.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkarré
  • 400 g hela körsbärstomater
  • 400 g färdigkokta kikärtor
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 klyftor vitlök, skalade och krossade
  • 2 gula lökar
  • 2 msk paprikapulver, gärna rökt
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk salt
  • 4 avokador
  • 1 limefrukt, saften från och zesten av
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1,5 tsk salt
  • tortillabröd, gärna hembakade

Gör så här

  1. Dela köttet i 2 stycken, för kortare tillagningstid. Lägg köttet i en ugnsfast gryta och lägg över de avrunna kikärtorna, löken skuren i tunna halvmånar och resterande ingredienser. Rör runt ordentligt med händerna så allt blandas och kryddorna verkligen omfamnar köttet.
  2. Ställ på ett lock och sätt grytan i ugnen i 2-4 timmar på 125 grader. Grytan är klar när köttet faller isär.
  3. Ta ut grytan och med en gaffel repar du köttet och mosar lätt de övriga ingredienserna till en härlig chili.
  4. Mosa avokadon med en gaffel, blanda med limesaft, zest, salt och den hackade koriandern.
  5. Lägg chilin i ett tortillabröd, toppa med den syrliga avokadoröran och toppa med lite mer färsk koriander.