Chili con carne med ris

chili-con-carne-med-ris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chili con carne med ris

13 ingredienser

En mustig chili con carne värmer gott i vintermörkret. Servera gärna ris och lättkokta grönsaker som broccoli till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 4 gula lökar
  • olja
  • 1 tsk malen chilifrukt
  • salt
  • vitpeppar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 förp krossade tomater
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1 lagerblad
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås

Till servering:

  • 4 port ris, kokt
  • broccoli, kokt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekgryta och fräs löken. Lägg i färsen och fräs under omrörning på hög värme tills vätskan kokat in, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt salt, chili- eller kajennpeppar och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och häll i de krossade tomaterna, även spadet, och sänk värmen. Rör om.
  3. Tillsätt buljongen och koka ihop till lagom konsistens. Häll ner de vita bönorna och krydda med salt och peppar. Servera med kokt ris och lättkokt broccoli.