Chili con carne á la Klein

Chili con carne á la Klein
Foto: TV4

Latinamerikansk husmanskost som blivit omtyckt svensk vardagsmat. Det här receptet är en bra förening av lättlagat och gott.

30 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 4 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 msk malen chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1 lagerblad

Till servering:

  • 2 burkar vita bönor i tomatsås

Till dekoration:

  • röda spanska pepparfrukter

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa, skölj och skiva purjolök och selleri. Kärna ur paprikan och grovhacka den. Hetta upp oljan i en stekgryta. Fräs löken. Lägg i färsen. Fräs under omrörning på hög värme tills vätskan kokat in, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt salt, chili- eller kajennpeppar och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll i de krossade tomaterna, även spadet, och sänk värmen. Rör om.
  3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt 2 1/2 dl vatten. Rör ner paprika, purjolök och selleri. Koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Värm de vita bönorna och servera dem som tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept