Chili con carne

Chili con carne
Foto: Frida Wismar

Snabblagad chili på köttfärs med bönor. Serveras med nachos. En vardagsrätt med sting.

21 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek (cirkamängd)
  • 2 st paprikor, valfri färg
  • 400 g kokta valfria bönor
  • 1 msk spiskummin
  • 0,5 msk chilipulver
  • 1 tsk Liquid Smoke (rökig smakessens)
  • Nacos

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
  2. Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos och en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept