Chili con carne med rökig smak

Chili con carne
Foto: Frida Wismar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chili con carne med rökig smak

14 ingredienser

Snabblagad chili på köttfärs med bönor. Serveras med nachos. En vardagsrätt med sting.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ca 1 tsk sambal oelek
  • 2 paprikor, valfri färg
  • 400 g färdigkokta kidneybönor, eller andra bönor
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk chilipulver
  • 1-2 tsk liquid smoke, efter smak
  • nachochips

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
  2. Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor, smaka av med liquid smoke för att få den rökigheten du gillar. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos och en fräsch sallad.