Chili con carne

Chili con carne
Foto: TV4

I Texas är detta nationalrätten, med anor från den tid då staten var spansk/mexikansk. Du kan göra chili con carne lite festligare om du tar grytbitar av oxkött i stället för köttfärs och byter ut chilipulvret till färsk röd chilipeppar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar, skivade
  • salt och svartpeppar
  • 1 paprika, skivad
  • 2 små lagerblad
  • 1 burk tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 tärning nötbuljong
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 stor burk vita bönor i tomatsås

Gör så här

  1. Bryn färsen lite i sänder. Smula den med gaffel under stekningen. Lägg över färsen i en gryta. Bryn sedan löken och lägg i grytan.
  2. Tillsätt alla ingredienser utom bönorna och låt grytan koka på låg värme i 45 minuter.
  3. Tillsätt bönorna och koka ytterligare 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept