Chili con carne

Chili con carne
Foto: TV4

En retrorätt som åter är populär. Här är en snabb variant med färdiga bönor i burk. Ursprungsreceptet med torkade bönor tar lång tid att koka.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg blandfärs
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tärning nötbuljong + 1 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater med chili à 500 g
  • 1 msk chilipulver
  • 2 lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 stora burkar vita bönor

Gör så här

  1. Bryn färsen i omgångar, lägg över i gryta.
  2. Bryn löken lätt och lägg i.
  3. Salta och tillsätt övriga ingredienser utom bönorna. Koka grytan sakta minst 1 timme.
  4. Vänd ner bönorna, hetta upp och servera hett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept