Chiffonpaj

Chiffonpaj
Foto: TV4

En riktigt läcker paj med mycket smak av citron.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 st ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • saft av 1/2 citron
  • 5 blad gelatin
  • 3 dl vispgrädde
  • mandelflis
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vatten och lägg den i kylen 1 timma. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa runt kanten. Grädda i 20 minuter. Låt kallna och ta bort folieremsan.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten cirka 5 minuter. Fiska upp dem och smält på låg värme. Låt svalna.
  3. Knäck äggen och dela vitor och gulor. Vispa äggulor och socker pösigt. Smaksätt med citronsaft och lite rivet skal. Rör ner gelatinet.
  4. Vispa äggvitorna och grädden var för sig. Vänd ner vitorna och sedan grädden i äggsmeten. Slå fromagen i pajskalet. Strö på rivet citronskal. Rosta mandeln i torr stekpanna och strö den över pajen. Ställ i kyl några timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept