Chicken tikka

Chicken tikka
Foto: TV4

Kryddstarkt, gott och inte svårt. Men det tar två timmar för kycklingen att marinera, så planera i god tid. Kokt ris passar bra till.

22 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 kycklingar
  • 1 msk salt
  • 2 lime
  • 2-3 hela vitlökar
  • 100 g röd spansk peppar
  • 50 g färsk ingefära
  • 1-2 citroner
  • 0,75 dl honung
  • 0,5 liter naturell yoghurt
  • 1,5 dl matolja
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk anis
  • Tomatsallad:
  • 500 g mogna tomater
  • 300 g rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,75 dl matolja
  • myntablad

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Klyv kycklingarna, ta av skinnet och skölj och torka kycklinghalvorna. Gör sedan några snitt på de köttigaste ställena, gnid kycklingarna med salt och en ituskuren limefrukt. Dela chilifrukten i halvor på längden och kärna ur. Skala vitlöken och skär den, chili och ingefära grovt. Pressa lime och citron och blanda en marinad av saften, chili, vitlök, ingefära, koriander, anis, honung, yoghurt och olja. Lägg kycklingarna och marinaden i plastpåse, förslut, skaka om och marinera kycklingarna ca 2 timmar i kylskåp. Vänd dem ett par gånger.
  2. Sätt ugnen på 175°. Torka av kycklingbitarna, trä dem på spett och stek dem i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  3. Skiva tomaterna, hacka rödlöken fint och lägg ihop till en sallad. Blanda olja och vinäger och häll över, garnera med myntablad. Servera kycklingen med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept