Klyv kycklingarna, ta av skinnet och skölj och torka kycklinghalvorna. Gör sedan några snitt på de köttigaste ställena, gnid kycklingarna med salt och en ituskuren limefrukt. Dela chilifrukten i halvor på längden och kärna ur. Skala vitlöken och skär den, chili och ingefära grovt. Pressa lime och citron och blanda en marinad av saften, chili, vitlök, ingefära, koriander, anis, honung, yoghurt och olja. Lägg kycklingarna och marinaden i plastpåse, förslut, skaka om och marinera kycklingarna ca 2 timmar i kylskåp. Vänd dem ett par gånger.
Sätt ugnen på 175°. Torka av kycklingbitarna, trä dem på spett och stek dem i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Skiva tomaterna, hacka rödlöken fint och lägg ihop till en sallad. Blanda olja och vinäger och häll över, garnera med myntablad. Servera kycklingen med salladen.