Chiaparfait med kiwi och grönkål

Från Nyhetsmorgon

Även om det inte står så på våra bokomslag eller på vår blogg, så har vi sedan starten haft som mål att göra grönt sexigare. Vi vill få fler att äta grönsaker genom att visa hur vackra de är och hur underbart de smakar. Vi tror att denna smoothie visar just det. Den är fullsmockad med grönkål och avokado men smakar ändå väldigt sött och fruktigt och ser dessutom ganska fantastisk ut med sina olika lager. Den skulle lika gärna kunna utgöra desserten vid en finare middag, som serveras till frukost en grå tisdagsmorgon – så mångsidig och lättgjord är den! /Green kitchen stories

11 januari 2017
Visa mer
2

Du behöver

Chiapudding

  • 3 msk vita chiafrön
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 0,25 tsk limeskal
  • 2,5 dl kokosmjölk

Kiwismoothie

  • 0,25 mogen avokado, skalad och urkärnad
  • 1 mogen grön kiwi, skalad
  • 1 fryst banan
  • 1 näve färsk grönkål eller spenat, stjälkarna borttagna (gärna ekologisk)
  • 1,25 dl kokosvatten eller kokosmjölk
  • 0,5 lime, färskpressad saft av

Till servering

  • mogen grön kiwi, skivad respektive hackad
  • nötsmör
  • färska blåbär
  • kokos- och bovetegranola eller valfri granola
  • kokosflingor
  • färska citronmelissblad (valfritt)

Gör så här

  1. Chiapudding
    Häll chiafrön och vaniljpulver i en skål. Tillsätt mjölken och blanda väl. Rör om då och då under de första 10 minuterna så att det inte klumpar sig.
  2. Skeda upp puddingen i ett medelstort konserveringsglas och låt dra i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten. Puddingen är klar när chiafröna fått en geléartad hinna runt sig och hela konsistensen är tjock och geléliknande. Den håller sig oöppnad i ett par dagar i kylskåpet.
  3. Smoothie
    Lägg alla ingredienser till kiwismoothien i en mixer och kör på hög hastighet till en helt slät smoothie.
  4. Servering
    Fördela hälften av chiapuddingen i två medelstora glas. Bry dig inte om att göra lagren jämna, det blir vackrare och ser mer konstnärligt ut om du låter bli.
  5. Arrangera några kiwiskivor runt insidan av glasen. Fyll på med hälften av kiwismoothien, resten av chiapuddingen och en klick nötsmör. Toppa med resten av kiwismoothien, ytterligare en klick nötsmör, lite hackad kiwi och några blåbär. Avsluta med att strö över granola, kokos och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept