Chevrepannacotta med caviartopp

Abba Chevrepanacotta
Foto: Angelica Söderberg

Chevrepannacotta med caviartopp

7 ingredienser

15 min + vila i kyl

Den här pannacottan är den perfekta förrätten. Helt galet god med en klick caviar på toppen. Och det bästa av allt - det går utmärkt att byta ut till din favoritost, som till exempel Rouqueford - mums!

Abba röd finkornig rom
Abba röd finkornig rom 2021 (2)

Abba röd finkornig rom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 förp Abba caviar röd finkornig rom
  • 100 g chèvreost (eller ex. Roqueford)
  • 2 dl grädde
  • 2 rädisor, tunt skivade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skär bort kanterna och smält getosten med grädden i en kastrull.
  3. Lyft upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Lägg gelatinbladen i getostblandningen och rör om (obs! getostblandningen får inte vara varm - endast lätt ljummen - annars försvinner gelatinets bindande effekt).
  4. Smaka av med lite salt och peppar. Häll upp i små glas och ställ i kylen.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Läs mer