Chèvre i cocotte med päron och chili

Chèvre i cocotte med päron och chili
Foto: TV4

En god förrätt med många smaker. Chèvren är lite kärv i smaken men bryter fint mot sött päron och lite besk rucola. Chilin ger en angenäm hetta.

11 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tunna skivor chèvre
  • 1 kruka rucolablad
  • 2 mogna, fasta päron
  • 2 röd spansk peppar
  • 1 msk neutral olja
  • 4 msk honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva päronen. Dela skivorna på hälften. Finhacka 1 spansk peppar. Stek päronen och hackade pepparn i oljan. Päronen ska bli lite mjuka men fortfarande ha spänst kvar.
  2. Skär den andra spanska pepparfrukten i fyra bitar. Bottna fyra små portionsformar med finhackad rucola. Lägg i päronen, lägg på en tunn skiva chèvre överst i varje form och tryck ner en bit chili i mitten. Gratinera ca 10 minuter i 220°. Osten ska smälta och börja få gyllenbrun färg.
  3. Under tiden som formarna blir klara i ugnen blandas dressingen som ringlas över osten när rätten är klar. Knyt gärna en servett runt formarna vid servering så att gästerna inte bränner sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept