Cheesecake för alla smaker

Cheesecake för alla smaker

Cheesecake är utan tvekan ett av världens mest populära bakverk. Inte så konstigt kanske med tanke på att en cheesecake kan se ut och smaka på massor av olika sätt. Från fryst och söt till smaksatt med sötpotatis eller toppad med lax.

Cheesecake är ett bakverk som ursprungligen kommer från USA. Kännetecknande för en cheesecake är att kakans botten är gjord på frasiga kexsmulor och att fyllningen har färskost som huvudingrediens. Cheesecake kan antingen gräddas i ugn eller bakas med gelatin och stelna i kylskåpet. I Europa äter man oftast den söta varianten av cheesecake som gärna får vara smaksatt med sylt, bär, choklad eller syrliga citrusfrukter. Cheesecake är en fantastisk avslutning på en middag och enkel att baka till eftermiddagsfikat. Det är alltid läge för cheesecake.

Cheesecakefavoriter

Löjromscheesecake

Löjromscheesecake

Magnus Lindström
20 min
Cheesecakemuffins

Cheesecakemuffins

Linn Larsson
Lottas vita chokladcheesecake

Lottas vita chokladcheesecake

Lotta Bäckström, Lotta Bäckström