Cheesecake med räkor och kavring i glas

25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 4 skivor mörk skånsk kavring
  • 1 msk smör
  • 2 tsk brödkrydda
  • 300 g räkor, med skal
  • 1 liten rödlök
  • 3 ansjovisfiléer
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl naturell kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.
  2. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.
  3. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål.
  4. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept