I samarbete med Philadelphia

Cheesecake med litchi

35 m + tid i kyl
6
Philadelphia 19 Cheesecake med litchi
Foto: Philadelphia

Den tropiska frukten litchi är inte allt för vanlig i det svenska köket, men den gör sig fantastiskt bra i en krämig cheesecake!

Tips! Ätbara guldblad kan köpas från specialiserade tårtdekorationsbutiker och på nätet.

24 mars 2017
35 m + tid i kyl
6

Du behöver

  • 125 g smulor från söta kex
  • 20 g rostade mandlar, skalade och hackade
  • 40 g osaltat smör, smält
  • 2 gelatinblad
  • 250 g vispgrädde
  • 220 g Philadelphia Classic Naturell
  • 100 g strösocker
  • 10 ml litchisirap
  • 50 g litchifrukt på burk
  • 50 g litchi, för dekoration
  • 1 ätbart guldblad

Gör så här

  1. Botten
    Placera 6 små springformar med cirka 7 cm i diameter på en bakplåt. Du kan variera storlekarna om du så önskar.
  2. Blanda kexsmulorna och mandlarna i det smälta smöret. Fördela kexblandningen i de olika formarna och tryck hårt mot botten. Låt blandningen stå i kylen medan du förbereder fyllningen.
  3. Fyllning
    Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det mjuknar, låt rinna av väl. Värm under tiden 0,5 dll av vispgrädden i micron. Lägg i det mjuka gelatinet och blanda runt tills det har smält. Låt blandningen svalna men inte stelna.
  4. Blanda samman Philadelpihiaosten, socker och litchisirap tills blandningen blir mjuk.
  5. Vispa den återstående mängden grädde tills den tjocknar. Dela litchin i små bitar.
  6. Tillsätt gelatinkrämen till en Philadelphiablandning och rör ned vispgrädden och litchibitarna. Låt smeten tjockna lite, tills det att litchibitarna hålls upp av smeten innan du delar upp blandningen mellan ringformarna. Jämna ut ytan och kyl i 2-3 timmar för att få kakan att stelna.
  7. Precis innan servering, ta ut cheesecakesen ur formarna genom att värma upp dem lätt med en varm, blöt trasa och pressa dem försiktigt upp från botten.
  8. Dekorera alla cheesecakes med litchi och guldblad. som skurits i små bitar
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia