Cheesecake med jordgubbssås

Cheesecake med jordgubbssås
Foto: TV4

Den här kakan lagas snabbt och lätt med hjälp av matberedaren. Du behöver också en pajform med löstagbar kant.

18 mars 2009
Visa mer
10

Du behöver

Botten:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 250 g smör
  • Fyllning:
  • 400 g keso
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Jordgubbsås:

  • 5 dl jordgubbar, färska eller frysta
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft

Till dekoration:

  • 6 stora jordgubbar

Gör så här

  1. Skilj äggulorna från vitorna. vispa vitorna till hårt skum och ställ kallt. Tvätta citronen och riv skalet fint.
  2. Värm ugnen till 225°. Mixa vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och citronskal. Skär smöret i bitar och mata ner genom matarröret. Blanda tills degen går ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Förgrädda i ugnen 10 minuter. Sänk ugnen till 175°.
  3. Blanda samman keso, grädde, äggulor, socker och vaniljsocker till en slät massa. Vänd försiktigt ner hälften av äggvitorna i smeten. Vänd ner resten ytterst varsamt. Grädda i 45 minuter eller till ytan fått vacker färg. Låt svalna före servering.
  4. Jordgubbsås: Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft. Servera till cheesecake med halverade färska jordgubbar som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept