I samarbete med Philadelphia

Cheesecake med färsk grapefrukt

45 m + tid i kyl
6
Philadelphia 17 Ostkaka med färsk grapefrukt
Foto: Philadelphia

En smakrik och god cheesecake med grapefrukt och mynta. Perfekt att servera på födelsedagskalaset eller fikat!


24 mars 2017
45 m + tid i kyl
6

Du behöver

Botten

  • 125 g digestivekex
  • 1 tsk vallmofrön
  • 40 g osaltat smör

Fyllning

  • 5 g gelatin (eller 2 blad)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 röd grapefrukt
  • 200 g Philadelphia Classic Naturell, rumstempererat
  • 3 tsk florsocker
  • 1 äggvita
  • 5 msk röd grapefruktjuice
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Bottnar
    Placera 6 runda små formar om 7 cm på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Placera plastfolie för baking runt insidan av varje form för att förhindra ostkakan från att fastna på sidorna av formen.
  2. Kör kexen i en matberedare, eller placera dem i en plastpåse och krossa dem fint med en kavel eller för hand. Blanda de fint krossade kexen och vallmofröna i en skål och tillsätt sedan det smälta smöret. Blanda väl. Tryck ut 25 g av blandningen i botten på varje form. Ställ in formarna i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Fyllning
    Blötlägg gelatinblad i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter, krama ur. Ta 5 msk av grädden och värm i en skål i cirka 10 till 15 sekunder i mikrovågsugnen och smält de 2 väl urkramade gelatinbladen, rör om tills blandningen är helt kall.
  4. Skala grapefrukten och skär ut klyftor. Välj cirka 5 klyftor, lägg klyftorna på hushållspapper och låt torka. Pressa resterande grapefrukt till 5 msk juice.
  5. Blanda socker och Philadelphia i en skål tills blandningen är slät, i ca 3 minuter. Tillsätt grapefruktjuicen eller extraktet.
  6. Vispa grädden med elvisp, tillsätt 3 msk socker, en i taget. Vispa grädden hårt. Ställ åt sidan och förvara kallt. Vänd i den kalla grädden och gelatinblandningen i Philadelphian och sockerblandningen. Blandningen kommer verka som att den separeras, använd en visp tills den är slät.
  7. Vispa äggvitorna hårda i en separat skål. Vänd i vispgrädden i färskosten och gelantinblandningen. Rör om försiktigt. Vänd därefter i den hårt vispade äggvitan.
  8. Skeda i en tredjedel av fyllningen i varje form ovanpå kexbottnen. Strö lite grapefrukt över blandningen och skeda i ytterligare ett lager av fyllningen. Upprepa med mer grapefrukt och avsluta med ännu ett lager fyllning. Jämna till ytan.
  9. Täck försiktigt med plastfilm och ställ in i kylskåpet i mellan 2-3 timmar.
  10. Vid servering tryck ut ostkakan genom att försiktigt trycka upp bottnen ur formen. Dekorera med grapefruktklyftor och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia