I samarbete med Philadelphia

Cheesecake "Chokladberoende"

30 m + tid i kyl
16
Philadelphia 8 Cheesecake Chokladberoende
Foto: Philadelphia

Den här cheesecaken är precis vad den låter som, maxad med choklad! Vit choklad, mörk choklad och oreos.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
16

Du behöver

Botten

  • 150 g chokladkex (till exempel Oreo)
  • 100 g smör

Fyllning

  • 100 g vit bakchoklad
  • 3 förp Philadelphia Classic Naturell (à 175 g)
  • 300 g yoghurt
  • 1 förp gelatinpulver (eller 6 gelatinblad)
  • 30 g socker
  • 20 g vit bakchoklad, riven
  • 50 g mörk bakchoklad

Gör så här

  1. Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (Ø 26 cm) klädd med bakplåtspapper.
  2. Smält vit bakchoklad i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
  3. Vispa samman Philadelphia och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp.
  4. Rör ner i Philadelphia-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela Philadelphia-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Smält den mörka bakchokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia