Cheeseburgare med två sorters lök

30 m
4
Cheeseburgare med två sorters lök
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tom Sjöstedt kan konsten att göra en riktigt god och saftig hamburgare. Hemligheten är god nötfärs, mycket ost, och två sorters lök.

21 juli 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Hamburgare

  • 800 g grovmald nötfärs
  • salt och svartpeppar

Karamelliserad lök

  • 4 gula lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • salt

Snabbpicklad lök

  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Ostkräm

  • 200 g gruyèreost, riven
  • 1 dl grädde
  • salt

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor gruyèreost
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Forma 4 stora platta och härliga hamburgare. Grilla tills dom är medium rare (tycker jag). Salta och peppra.
  2. Karamelliserad lök
    Skiva löken och stek långsamt i smör tills den mörknar. Smaka av med socker och salt.
  3. Picklad lök
    Skiva löken tunt. Blanda socker, ättika och vatten. Lägg i löken och låt ligga tills servering.
  4. Ostkräm
    Koka upp grädde och mixa i osten. Smaka av med salt och låt svalna innan servering.
  5. Servering
    Grilla brödet innan servering. Skiva osten och bred på senap på brödet. Stapla, lök, kräm och bröd. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept