Cheeseburgare med cheddar

Cheeseburgare med cheddar
Foto: TV4

Det är märkligt med hamburgaren som har blivit husmanskost. Hemligheten med att laga en riktigt god hamburgare är perfekta råvaror. Du måste ha riktigt fint oxkött som du inte får blanda ut. Servera hemmagjord pommes frites till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g nötfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor cheddar
  • neutral olja till pensling
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 små saltgurkor
  • 4 bifftomater
  • 2 gula lökar
  • 1 litet huvud isbergssallat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill 300°. Forma färsen till 4 biffar. Pensla biffarna med olja, lägg dem i het panna och stek eller grilla dem i 2 minuter på varje sida. Vänd biffarna, krydda med salt och nymalen svartpeppar och lägg på ostskivor. Stek biffarna ytterligare 5 minuter på svag värme, så att osten smälter.
  2. Dela hamburgerbröden och värm dem med snittytan uppåt högt uppe i ugnen i någon minut tills ytan är lätt rostad.
  3. Lägg biffarna på plats i de varma bröden. Servera med saltgurka, tomatskivor, lökringar, sallad och pommes frites eller klyftpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept