I samarbete med Scan

Cheeeezzyyy burger med sötpotatisfries

30 m + 1 h
4
Scan Cheeeezy burger
Foto: Scan
30 m + 1 h
4

Du behöver

Burgare

  • 0,5 kg nötfärs eller högrevsfärs från Scan
  • 300 g fläskfärs
  • 4 briochebröd
  • 4 msk cheddar cheeze sauce
  • 4 ostskivor, mellanlagrad ost
  • 150 g blåmögelost
  • 4 saltgurkor, skivade på längden
  • 2 tomater, tunna skivor
  • ketchup, efter tycke
  • salt och peppar

Sötpotatis fries

  • 2 kg sötpotatis, strimlade
  • 1-2 dl potatismjöl
  • olja att fritera i
  • salt

Gör så här

  1. Burgare
    Blanda ihop de båda färserna noga. Gör 8 bollar om ca 100 g, platta ut dem mellan plastfilm så de blir ca 4-5 mm tjocka. Låt burgarna vila någon timme i kylen.
  2. Grilla bröd och burgare. Krydda burgarna med salt och peppar. När burgarna är vända, lägg de tjocka ostskivorna på 4 av burgarna och låt skivorna smälta lite.
  3. Bygg sedan hamburgaren från bottenbrödet: cheddar cheese sauce, tomat, burgare med ost, nästa burgare och toppa upp med bitar av blåmögelost, saltgurka, ketchup och överdelen av brödet på toppen.
  4. Sötpotatis fries
    Blanda sötpotatisstrimlor med potatismjöl, skaka av mjölet.
  5. Fritera sötpotatisen i olja omgångsvis, först i 150 grader i ca 2-3 minuter, lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av. Gör om tills alla strimlor är förfriterade.
  6. Fritera igen på 190 grader i några minuter tills de får färg, salta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept