Cheddar croquettes

Marcus Samuelsson

Cheddar croquettes

16 ingredienser

Ingredienser

portioner stycken

potatis

  • 1000 g potatis, skalad och försiktigt kokt
  • 60 g äggula
  • 25 g potatismjöl
  • 40 g salladslök, strimlad
  • 25 g smör, brynt
  • 3 g salt

Fyllning

  • 500 g cheddarost, lagrad, riven
  • 250 g manchegoost, ost, riven
  • 300 g färskost
  • 160 g ramslöksolja
  • salt
  • peppar

Panering

  • vetemjöl
  • äggula
  • pankoströbröd
  • olja

Gör så här

Potatis

  1. Låt den kokta potatisen torka ut ordentligt så att den inte har något vatten kvar.
  2. Blanda med övriga ingredienser till en homogen smet. Låt svalna.

Fyllning

  1. Blanda allt och forma till bollar ca 6 g.
  2. Gör bollar av potatissmeten med ostmassan i mitten. Panera i mjöl, äggula och panko.
  3. Fritera i olja på 170 grader tills kroketten antar en gyllene färg.
  4. Servera med valfri chark. Förslagsvis en härlig coppa och tryffelsalami.