Châteaubriand à la mode Suédoise

Châteaubriand à la mode Suédoise
Foto: TV4

Châteaubriand, här med kantarellstuvning, är en dubbel filéstek, skuren ur oxfiléns tjockaste mittparti. Den beräknas alltid för minst två personer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 skivor châteaubriands
  • salt och malen vitpeppar
  • smör
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Bryn châteaubrianden väl runt om, salta och peppra och låt eftersteka på svag värme. Sammanlagd stektid är 15-20 minuter. Köttet ska vara rosa till lätt blodigt inuti.
  2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs upp smöret i en traktörpanna och lägg i svampen och löken, salta och peppra. Fräs tills vätskan kokat bort. Tillsätt 1 msk mjöl och blanda väl, häll på grädden. Låt koka till lagom simmighet, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär köttet i skivor. Häll såsen på ett uppläggningsfat eller fördela på varma tallrikar, lägg köttskivorna ovanpå och dekorera med timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept