Halländsk tapas

Halländsk tapas
Foto: TV4

Halländsk tapas

Av: Chatarina Mardell

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Kvibille ädelost med havtornssylt, rökt lax med pepperrotscreme, lufttorkad skinka från Gudagott med melon. Serveras med Wilma knäckebröd. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Ürziger Würzgarten Riesling Auslese Tyskland 1995 176:-

Ingredienser

portioner
  • Kvibille ädelost
  • havtornssylt
  • laxskivor
  • färsk pepparrot
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • lufttorkad skinka
  • honungsmelon
  • Wilma knäckebröd

Gör så här

  1. Lägg upp en bit kvibilleost med havtornssylt på en tallrik.
  2. Blanda cremefraiche gräddfil, lättmajonnäs och pepparrot till en sås. Ta i lite pepparrot i taget. Smaka av med salt. Såsen serveras med den rökta laxen.
  3. Lägg upp lufttorkad skinka med melon på en tallrik.
  4. Givetvis kan man lägga en liten portion av alla rätterna på en tallrik.