Kyckling från Vietnam

4

Du behöver

  • 500 g strimlad kycklinglårfilé eller bröstfilé.
  • 3 msk fish sauce
  • 1 fint strimlat citrongräs
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 finhackad färsk pepparfrukt
  • ev 1-2 krm gurkmeja för färgens skull
  • olja till stekning
  • 2 strimlade färska knipplökar

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Lägg kycklingköttet i en plastpåse eller en burk med lock. Blanda fish sauce, citrongräs, ingefära, vitlök, socker, salt, svartpeppar pch pepparfrukt och häll ner i påsen eller burken och förslut. Förvara så kallt som möjligt tills det är dags att laga middag.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ner kycklingen och marinaden och stek i ca 5 minuter tills kycklingbitarna är genomstekta.
  4. Blanda ner löken och låt alltsammans steka i ytterligare ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera med kokt ris eller nudlar
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept