Klassisk pannkakstårta med sylt och grädde

1 - 2 tårtor
Från Nyhetsmorgon

Pannkakstårta är perfekt utflyktsmat! Varva gärna sylt med färska bär med vispgrädden!

15 november 2007
Visa mer
1 - 2 tårtor

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1 msk smält smör
  • smör till stekning

Fyllning

  • sylt och/eller färska bär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Vispa ner salt och ett ägg i taget. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
  2. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med smör. Vispa om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
  3. Låt pannkakorna svalna och varva dem med sylt, bär och vispad grädde. Skär upp tårtbitar med en vass kniv.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept