Smarrig laxburgare

30 min
4
Smarrig laxburgare
Foto: Matilda Lindeblad

Du behöver

  • 500 g benfri laxfilé
  • 3 st salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk maizena
  • 4 st pitabröd
  • 5 cm gurka
  • 1 st mango

Enkel tomatsalsa

  • 1 dl olivolja
  • 2 st hackade och urkärnade tomater
  • 2 msk persilja
  • saft från en halv citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på antal grader enligt anvisning på pitabrödsförpackningen. Skiva laxen i mindre bitar och kör den i matberedaren.
  2. Strimla salladslöken och blanda den med laxen. Salta och peppra. Rör i Maizenan. Dela smeten i fyra delar och forma till burgare. Hetta upp lite smör i en stekpanna.
  3. Stek burgarna ett par minuter på varje sida. Skala och skiva gurka och mango under tiden. Rör ihop ingredienserna till tomatsalsan.
  4. Värm pitabröden i ugnen. Lägg en laxburgare i varje bröd. Toppa med gurka, mango och tomatsalsa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept